Новини

Новото в Технологията на конкурса Сайт на годината 2021

28.04.2021

Новото в Технологията на конкурса Сайт на годината 2021

С вълнение работихме през изминалите няколко месеца с хора от журито и екипа на Конкурса, за да направим гласуването като процес и като технология наистина по-добри, обективни и ценни за всички участници.

Споделяме тук основните промени през издание 2021.

Кои са новите неща при съставянето на журито?

Журито, което гласува за сайтове е разделено на три основни сегмента - както и до момента - дизайн, програмиране и маркетинг. Но новото тук е, че вместо 12 имаме по 14 души във всеки сегмент.

Можете да разгледате подробности за всички експерти, които ще журират тази година тук.

https://bgweb.bg/s/jury/

С всички нови хора в журито ще ви срещнем и с интервюта в блога. Следете, разбира се и нашите Фейсбук и Инстаграм канали за подробности.

Кои са новите моменти при оценяването?

Джуниър жури

Решихме и за трите основни сегмента в помощ на основното жури ще се включи младежко жури - хора, които в момента се учат, студенти, които ще минат всички участващи проекти по предварително зададени, фиксирани критерии.

Ще обявим имената им през май 2021. И критериите - през юни.

Тежести на оценките при различните сегменти За първа година към основните оценки ще влезе и оценка за правните аспекти, която до момента бе давана като бонус оценка. Така тежестите се разпределят 30% от оценката ще е за дизайн, 30% за програмиране, 30% за маркетинг и 10% за правно съответствие.

Всички критерии ще се публикуват до края на м. юни 2021 г.

Подробно описание на всички изменения има дадени в Технологията на Конкурса.

Регистрирайте сайта си за участие още сега!

Благодарим за подкрепата и желаем успех!