Сайт на годината

Новини

Младежкото жури споделя кои са най-интересните моменти в това да се занимаваш с уеб

24.06.2021

Младежкото жури споделя кои са най-интересните моменти в това да се занимаваш с уеб

Петя Янева (програмиране), Даниела Пехливанова (програмиране) и Даниел Дунгьов (дизайн) са трима от нашето 15 членно Младежко жури, което ще помага в оценяването на основното жури в трите сегмента - дизайн, програмиране и маркетинг. Представяме ви ги през погледа на два въпроса, свързани с тяхното развитие в уеб и като част от нашето жури.

Кое е най-интересното, любопитното, хубавото според мен в това да се занимавам с уеб?

Петя: Уникалното на уеб пространството е това че ни позволява да представим нещо свое пред света, без да се налага да присъстваме физически. Възможностите са неограничени, технологиите се развиват с всеки изминал ден. Отваря ни се свят, в който единствената граница пред нас е креативността ни. А най-голямото удоволствие лично за мен, е възможността да създадем от една бяла страница нещо красиво и функционално.

Даниела: Да се занимавам с уеб и да бъда част от тази общност ми дава страшно много предимства и възможности. На първо място включва голяма група от хора, с които винаги мога да обменям опит и да черпя идеи.

Разбира се, има и предизвикателства, тъй като това е много динамична област, в която нещата се променят светкавично. Тук идва и хубавата част, за да успееш, трябва паралелно с това да надграждаш знанията си и да бъдеш в крак с новостите.

Даниел: Интернет ни дава възможността да намираме информация и решение на проблемите си в рамките на секунди. Това дава поле на хората за развитие, каквото не е имало преди това. За да научиш дадено умение се е изисквало години чиракуване, а сега всичко става с 5 въпроса към Гугъл.

За мен е чест и удоволствие да създавам продукти, с които правя деня ни една идея по-лесен. Тепърва има да се разкриват нови хоризонти, които нямам търпение да видя какви възможности ще ни предоставят.

Какво казвате на хората, които планират да участват в конкурса?

Петя: Конкурсът не само ви дава един безценен подиум за изява, но и конструктивна обратна връзка на едни от най-добрите в дигиталните среди.

Ако се чудиш какво можеш да подобриш в своя проект, ако искаш повече хора да чуят за теб, или пък искаш да видиш мястото си спрямо другите проекти, конкурсът е идеална възможност за теб.

Даниела: Ако търсите поле за изява или искате да популяризирате сайта си, то Сайт на годината е идеалното място за това!

Освен, че ще имате шанса да спечелите приза Сайт на годината 2021, то по-ценното е, че ще получите обратна връзка от експертното жури, което ще ви даде насоки как да подобрите сайта си. Важното е целият този процес по разработването на сайта да ви доставя удоволствие и да давате частица от себе си, а ако не спечелите конкурса, то със сигурност градивните коментари на журито ще ви помогнат по пътя към успеха.

Даниел: Ако се чудите какво е нивото ви спрямо другите колеги, или просто знаете, че винаги има нещо, което може да се подобри - не се чудете да запишете вашия проект, защото ще получите конструктивна обратна връзка от едни най-добрите в дигиталните среди в България. В крайна сметка, може да се окажете победители, което ще ви донесе много други успехи за напред.

Очаквайте кратките блиц-интервюта и с останалите млади хора в нашето младежко жури!

Регистрирайте своите проекти за участие в Сайт на годината 2021 още сега!