Новини

Кои са нещата, които правят един сайт уникален? - журито споделя

10.09.2019

Кои са нещата, които правят един сайт уникален? - журито споделя

Този път се допитахме до нашето жури кои според тях са нещата, които правят сайта "уникален". Ето какво отговарят те: 

Дизайн.Текст.Типография.Програмиране и напредничави технологии и похвати - няма да забравяпървия път, когато лично видях в действие AI на сайта на Amazon .Цялостното усещане на сайта, което създава в хората.  

Петър Владимиров 

Духът идва от самостоятелно изработеното решение. Винаги прозира ако сайтът е правен по модел на друг сайт, а не е решение на конкретна съществуваща комуникационна задача. Бих го сравнил с разликата между ползване на снимки от фотобанки и снимки правени специално за проекта. Уникалността веднага си личи и привлича вниманието!

Константин Павлов 

Комбинацията от потребителско преживяване, ясни послания в текст, подкрепени с оригинални изображения, които те усмихват и чувстваш, че някой се е погрижил за твоето удобство.

Росица Вичева

Един уеб проект е уникален, ако е създаден именно така: с ясно дефинирана персоналност на потребителя, с уникално съдържание, ерго
преживяване от общуването, със запомнящ се и полезен резултат от комуникацията и ползването му, с предизвикването на усещане за полезност у юзъра и желание за връщане, връщане и отново връщане към него. На всичко това се подчиняват и дизайн (композиция, цветова хармония,типография, ергономичност), и маркетинг, и технологии.

Венелин Молнар

Ако приемем, че в повечето случаи сайтовете са олицетворение на визията и дейността на фирмата, то безспорно униклаността на сайта се изразява в това, до колко точно ги олицетворява, добрата изработка и каква добавена стойност прилага върху бранда/фирмата.

Даниел Лидиянов

Аз мисля, че сайтът не е необходимо да е "уникален", просто е важно да е функционален.А ако бранда, фирмата, организацията, продукта, на който е сайта са "уникални", и сайтът е направен, както трябва, това е достатъчно .
П.П. Има ужасни сайтове, които са си уникални в "ужасността" си. Но това не е плюс.

Борис Луканов 

Бих заложила на потребителското преживяване при взаимодействие със сайта и възможността за персонализиран продажбен процес след това - таргетирана реклама, таргетиран имейл маркетинг, съобразено с индивидуалните потребности обслужване, консултация или програма за лоялност.

Ивелина Атанасова 

Уникалността е микс от много елементи, вплетени в създаването на един сайт. Тръгвайки от съдържателната стратегия и концепция, добър, семпъл но вдъхновяващ дизайн без излишни разсейващи елементи, до гъвкави решения при техническото изпълнение. Правилно изградени маркетингови цели, точна и ясна комуникация с потребителя, попаднал на сайта и не на последно място полезността му.

Димитър Димитров 

 

Ако и Вие искате да споделите колко уникален е сайтът Ви, регистрирайте го за участие в "Сайт на годината 2019"! Тук ще откриете важни препоръки и ценни съвети за Вашата уеб визитка. :)