Сайт на годината

Новини

Как протича гласуването в Сайт на годината 2020

20.10.2020

Как протича гласуването в Сайт на годината 2020

Както знаете оценяването от жури и публика в тазгодишния конкурс Сайт на годината стартира в 12.00 ч на 12.10.2020 и ще продължи до 22.00 ч на 02.11.2020.

Как гласува журито?

Журито гласува изцяло онлайн. На Етап 0 журито премина през всички проекти и декларира обвързаност. Всеки проект, с който е обвързан даден журиращ определя и категориите, в които той ще гласува, за да няма конфликт на интереси.

На Етап 1 журито гласува за номинации като преглежда цели категории (1 до 4 такива, в зависимост от декларираните обвързаности). Всеки проект се оценява по 10-то бална система и всеки журиращ оставя за всеки проект коментар, което е най-ценната част от участието в Конкурса. Всички оценени проекти се листват и претеглят и получилите най-висок бал 5 проекта се считат за номинирани и минават на финалния етап.

На Етап 2 журито гласува за победители, като класира 5-те сайта във всяка категория на 1-во, 2-ро и 3-то място. Така се формират победителите.

Допълнително за специална оценка за правна съвместимост всеки сайт получава бонус оценка.

Как гласува публиката?

Публиката гласува изцяло онлайн - от сайта на конкурса. Всеки е поканен да даде гласа си в една, повече или всички категории - по преценка. Гласът се брои за реален при потвърждение на мейла, който се изпраща след гласуването. Всеки кандидат е свободен да покани своите фенове, приятели, клиенти да гласуват за него. Може да агитира за това през сайта си, социалните си канали, мейлинги и други.  Важно е да се спазва изискването това да са реални гласове - да се потвърждава мейла и да не се използват ботове и други автоматизирани методи. Нашата система прихваща подобни казуси и игнорира подобни гласове.

На 10 ноември ще е церемонията по награждаване, като тази година тя ще е изцяло онлайн поради пандемичната обстановка. Тогава ще станат ясни и победителите.

След края на церемонията онлайн ще са видими броят гласове от публиката за всеки проект, както и средната оценка на журито.

Всеки собственик на участвал проект ще получи в мейл коментарите от журито и детайлната оценка от журито.

На всички участници желаем успех!