Новини

Интервю със Савина Паликарева - жури в BGWeb 2021

25.05.2021

Интервю със Савина Паликарева - жури в BGWeb 2021

Моля, представете се накратко, в светлината на експерт в журито в Сайт на годината 2021.

Всеки сайт си има множество аспекти - дизайн, програмиране, функционалност с една обединяваща цел – да служи в полза на потребителя. Като човек занимаващ се с маркетинг вече повече от 13 години и множество реализирани сайтове на най-различни брандове, смятам, че имам опита и виждането как се възприема един сайт от frontend частта. Именно с това се надявам да съм полезна на участниците.

Най-важните три съвета, които бихте дали за младите, които сега навлизат и започват да се занимават с уеб?

Упоритост, търпение и любопитство. Уеб е толкова общирно понятие, с голям мащаб, но именно това прави тази сфера толкова привлекателна, защото всеки може да намери в нея това, което го вдъхновява и амбицира да учи.

Как учите и къде следите за нови тенденции, които да прилагате в работата си?

Най-добре се учи от опита, поняга и чрез проба-грешка. Каквото и да сме прочели в книгите, не го ли видим и приложим на практика няма как да стане. Участвам в много семинари, event-и, които действат ободряващо, вдъхновяващо и разказват за нови тенденции. Положителното на ситуацията в днешно време е изобилието от такива онлайн събития, които могат да се посещават, само да намери време човек. Черпя информация и от вътрешно фирмения опит на колегите ни от другите страни.

Какви са очакванията Ви за участниците в Конкурса тази година?

Очаквам, че ще има изключителни проекти и съм сигурна, че всяко изминало издание на Сайт на годината привлича все по-иновативни и оригинални кандидатури. Предполагам, че с оглед на изминалата година, е твърде вероятно най-много подадени заявки да има в категорията електронен магазин.

Пожеланието Ви към всички участници в Сайт на годината 2021.

На всички участници пожелавам успех, и дори и да не са сред печелившите, да не го приемат като загуба, а като градивна обратна връзка, която да ги стимулира да надскочат себе си при следващото си участие.

Социални мрежи:
LinkedIn

Ранната регистрация започна. Очакваме Ви!