Новини

Интервю с Евгени Йорданов - жури в BGWeb 2021

14.06.2021

Интервю с Евгени Йорданов - жури в BGWeb 2021

Моля, представете се накратко, в светлината на експерт в журито в Сайт на годината 2021.

Аз съм Евгени Йорданов, магистър инженер по Бизнес Информатика и инженер по Телекомуникации. Имам богат професионален опит като SEO специалист, занимавал съм се с eCommerce, програмиране и дизайн от доста(тъчно) години. Също така съм предприемач и CDO в CloudCart - българска софтуерна компания, която предлага удобен и интуитивен eCommerce софтуер със същото име, с който да създадеш и управляваш свой онлайн магазин, без да имаш технически познания или нужда от програмисти.

Бил съм и продължавам да бъда основен лектор на различни по големина събития с дигитална насоченост. Водя и уеб шоуто The Friday Checkout - eCommerce шоу, в помощ на всички онлайн търговци в България.

Аз съм сертифициран специалист по маркетинг на съдържанието от американския Northwestern University, както и от редица други институции. Бил съм преподавал в Телерик Академия, както и в някои от топ университетите в България. Винаги съм се старал да бъда в помощ на други млади хора, които се стремят към развитие и съм горд, че с моята работа и покрай различните стартъп събития и акселератори, в които съм взимал участие, съм спомогнал за развитието на мнозина млади предприемачи на Балканите.

Някои от моите собствени проекти са добре познати на българската онлайн IT и маркетинг общност и сред тях са:

Маркетинг и Уебмастърство (най-голямата уеб професионална Facebook & G+ група)

CloudCart (една от водещите eCommerce платформи в Европа)

SocialEvo.net (онлайн медия)

SEOptimizacia (SEO и маркетинг блог)

Най-важните три съвета, които бихте дали за младите, които сега навлизат и започват да се занимават с уеб?

Тук ще вляза в ролята на врачка и ще дам моята прогноза за бъдещето на уеб средата. Ще съчетая тази прогноза с моите съвети към младите хора, а именно:

  1.  Винаги бъдете не просто в крак с последните дигитални тенденции, бъдете една крачка напред и се интересувайте какви ще бъдат те утре.
  2.  Четете, слушайте, попивайте! Но не български, а световни и утвърдени чуждестранни сайтове, блогове, слушайте YouTube канали, които дават ценна практическа информация от хора, които са експерти в своята област.
  3. И моята прогноза-съвет: Бъдете наясно, че мобилните устройства, гласовото и видео съдържанието, локализацията и интернационализацията са бъдещето на всеки онлайн бизнес и изобщо уеб сайт.
  4.  Бонус съвет - научете се как да си търсите информация! За почти всичко има информация в интернет, а информацията днес е по-достъпна от всякога. Има ли желание за постигане на дадена цел, има и начин

Как учите и къде следите за нови тенденции, които да прилагате в работата си?

Следя изключително чужди онлайн медии, редица утвърдени международни експерти, онлайн гиганти... Като примери мога да дам YouTube каналa на Google, съдържанието на различни приятели-експерти в Twitter, новинарски сайтове и персонализирани за мен новини в Google Discover.

Пример за сайтове са:

https://www.engadget.com

https://searchengineland.com

https://www.socialmediaexaminer.com/  и други.

Препоръчвам на всички да използват Google Discover, който показва на потребителите информация и съдържание, базирани на техните интереси и тяхната активност в уебсайтовете и приложенията, които посещават и ползват.

Какви са очакванията Ви за участниците в Конкурса тази година?

Очаквам, че в тазгодишния конкурс ще видим сайтове на световно ниво, защото вярвам, че в България имаме професионалисти на такова високо ниво. Сигурен съм, че ще видим много качествени творения от талантливите български уеб професионалисти и се надявам, че участниците ще успеят да ни “пръснат мозъците” с идейност и креативност. Предстои да видим...

Пожеланието Ви към всички участници в Сайт на годината 2021.

Да представят най-доброто от себе си и да не забравят, че важен е пътят, а не само победата. Самият факт, че са част от конкурса показва, че вече трябва да имат и самочувствието на победители. Пожелавам им успех и блестящо професионално развитие!

Социални мрежи:

LinkedIn

Ранната регистрация започна. Очакваме Ви!