Полезно

Младежкото жури споделя за интересното в това да се занимаваш с уеб - Ясен Георгиев и Анжела Георгиева

28.09.2021

Младежкото жури споделя за интересното в това да се занимаваш с уеб - Ясен Георгиев и Анжела Георгиева

Ясен Георгиев (програмиране) и Анжела Георгиева (маркетинг) са част от нашето Младежко жури, което ще помага в оценяването на основното жури в трите сегмента - дизайн, програмиране и маркетинг. Представяме Ви какво споделят за тухното развитие в уеб и като част от нашето жури.

Кое е най-интересното, любопитното, хубавото според мен в това да се
занимавам с уеб?

Ясен: Най-интересното е следният парадокс: “Да правиш сайтчета” в софтуерните среди се смята за нещо супер лесно. В същия момент обаче, все още има немалко технически предизвикателства, пред които дори големи фирми “със сериозни програмисти” са изправени. Ама така де - нали обущарят ходи със скъсани обувки. Най-любопитното и хубао е, че уеб не е най-сложното нещо на света и в същия момент продължава да бъде източник на нови хоризонти и възможност вероятно за всеки един бизнес.

Анжела:  Най-интересното нещо за мен е възможността идеите ми да се развиват и усъвършенстват, достигайки динамично до все повече хора. Най-любопитното е да наблюдавам същата тази динамика. А най-хубавото, това е пълноценната и смислена комуникация, както и неограничената креативност, защото уеб пространството не поставя рамки, ами чертае хоризонти.


Какво казвате на хората, които планират да участват в конкурса?

Ясен: Този конкурс е за онези, които искат да бъдат царе сред конкуренцията си. Дори днес да не се чувстват като такива. Защото “цар е винаги най-силният — непобедим не само заради силата си, а заради хитростта, късмета и силата, взети заедно.”  (“Цар Плъх” - Дж. Клавел, изд. “Сиела”). Конкурсът е един хитър начин да изпъкнеш, като поиграеш малко с късмета и силата си.

Анжела: Бих им казала „Заслужава си!”, защото наистина си заслужава участието. И да, именно участието. Разбира се, призът „Сайт на годината” е значимо отличие, но конкурсът дава и нещо много по-ценно, вид добавена стойност, под формата на обратна връзка от едни от най-добрите в родните дигитални среди. Пожелавам успех на всички, решили да се потопят в приключението „Сайт на годината”!

Последни дни за регистрация в конкурса!