Полезно

Как гласува журито в конкурса Сайт на година 2021

25.10.2021

Как гласува журито в конкурса Сайт на година 2021

Към 25 октомври 2021 година над 5300 души вече са гласували в Гласуването на публиката! То продължава до 18 ч на 1.11.2021г. и можете да гласувате още сега тук или да поканите свои приятели и фенове да гласуват за вашите проекти!

До 18 ч. на 1 ноември ще гласува и журито. Гласуването на журито преминава през три основни етапа: - Деклариране на обвързаност, - Гласуване за номинации, - Гласуване за победители.

Декларирането на обвързаност става в първите дни, преди началото на същинското гласуване на журито. Така всеки член от 49-те души в журито, декларира обвързаност и не може след това да гласува в категории, с които има обвързаност. Така се гарантира максимална обективност при оценяването.

На етапа Гласуване за номинации по 4 души от маркетинг, програмиране и дизайн оценяват всеки проект. Тук не им се падат категории, с които са обвързани. Всеки член на журито има между 20 и 40 проекта за оценка. Дава се оценка, но и задължително се оставя коментар към всеки проект. Това е най-ценното, което всеки участник ще получи от конкурса - съветите на експертите!

На този етап също журито максимално се възползва от оценките на Младежкото жури, което е минало по своите критерии именно за да е от помощ на основното жури.

На последния етап, който ще протече в последните няколко дена от оценяването всички 5 проекта, събрали най-много гласове се оценяват вече от всички в журито, като се класират от всеки журиращ.

Награждаването ще е на 4-ти ноември от 19 ч в Сити Стейдж. Входът ще е с валиден зелен сертификат, както изискват текущите разпоредби. Добре дошли са всички участници!

Прочетете още:

Как и какво оцени Младежкото жури

Започна гласуването на публиката в Сайт на годината 2021