Новини

Интервю с Владимир Йорданов - сегмент Дизайн в BG WEB 2023

01.08.2023

Интервю с Владимир Йорданов - сегмент Дизайн в BG WEB 2023

Радостни сме, че днес ви запознаваме с едно от новите попълнения в нашето жури! Това е Владимир Йорданов, който е Head of Product Design в Oblik Studio и Nexo. Ето какво споделя той за себе си и конкурса. 
 

Моля, представете се в светлината на жури на Конкурса Сайт на годината 2023
 

Казвам се Влади и съм Head of Product Design в Oblik Studio и Nexo.

Професионалният ми опит варира от motion, графичен дизайн, през разработка на уеб сайтове, до дизайн на дигитални продукти. Без значение от естеството, размера и изискванията на проектите, по които съм работил обаче, винаги най-много съм ценял висококачественото преживяване. Ще се радвам и съм сигурен, че ще виждаме повече от това висококачествено преживяване в проектите, участващи в Сайт на годината.

Как минава професионалното Ви ежедневие?

Всеки ден започвам с планиране на задачи и поставяне на приоритети. Другото е работа – според нуждите. Прекарана в може би нездравословно време пред монитор, недостатъчно упражнения за очи, седене в странни пози, и балансиране между  “имам нужда от кафе” и “прекалих с кафето”.

Вие самият откъде учите, следите за новостите?

Следя социалните мрежи, като през годините съм изградил списък от хора, които носят стойност под формата на разсъждения, проучвания, референции, впечатления. Следя сайтове като heydesigner.com, sidebar.io, uxdesign.cc, 1stwebdesigner.com. Освен Dribbble и Behance, редовно разглеждам галерии със сайтове и приложения. Като продуктов дизайнер, когато използвам дигитални продукти, мисля и анализирам използваните подходи. Друго основно място, от което черпя информация (и вдъхновение), е средата ми – разчитам на изградената ни култура в Oblik Studio и Nexo да споделяме наученото и да се предизвикваме.

Защо, според Вас, е ценен Конкурса?

Конкурсът е ценен, защото обединява хората от уеб средата в България, запознава ги с моментния стандарт и вдъхва на същите тези хора стремеж да продължават да вдигат професионалното ниво в и на страната. Подиумът, който конкурсът даваq е особено полезен и за навлизащите в бранша, защото им дава достъп до безценна обратна връзка от доказали се професионалисти.

Пожеланието ви към всички участници в Сайт на годината 2023.

На всички участници, независимо от резултатите, желая да продължават да се стремят, да не се засищат и да получават истинско удовлетворение от работата си. Разбира се, успех!