Новини

Интервю с Емил Николов - Сегмент Дизайн в BGWEB 2023

11.07.2023

Интервю с Емил Николов - Сегмент Дизайн в BGWEB 2023

Щастливи сме да Ви представим още един от новите членове на нашето жури. Запознайте се с Емил Николов, който е артдиректор в СтудиоХ и ще оценява в сегмент Дизайн. Ето какво споделя той с нас. 
 

Моля, представете се в светлината на жури на Конкурса Сайт на годината 2023

Казвам се Емил Николов и съм артдиректор и тийм лидер в СтудиоХ. Имам над 20-25 години опит в уеб индустрията, като съм минал през “старата школа”, но умело следя и използвам всички модни течения и уеб трендове.
 

Как минава професионалното Ви ежедневие?

Имам по няколко срещи на ден, повечето от които са вътрешни с екипа, а останалите са с клиенти при защита на дизайни. През останалото време съм концентриран върху поставените задачи и особено ангажиран, когато има нова концепция и трябва да се мислят неща в много направления.
 

Вие самият откъде учите, следите за новостите?

Мисля, че в сайтове като behance.net и awwwards.com например, може да откриете всичко което се случва в уеб средата. Всички нови трендове и нови похвати са показани от дизайнери от целия свят. 
 

Защо, според Вас, е ценен Конкурса?

Ценен е, защото дава преглед и оценка на бг сайтовете, изважда “на светло” най-добрите в бранша и показва къде се намира бг уеб индустрията спрямо световната. Създава допълнителен стимул фирмите да се стремят да се “надскачат” с всяка една година.
 

Пожеланието ви към всички участници в Сайт на годината 2023.

Да приемат участието в конкурса като стъпка за по-голям успех и изграждане. На всички пожелавам успех и високо представяне на техните проекти.