Новини

Интервю с Даниел Лидиянов - модератор на сегмент Програмиране BGWEB 2023

29.08.2023

Интервю с Даниел Лидиянов - модератор на сегмент Програмиране BGWEB 2023

Днес сме радостни да Ви представим Даниел Лидиянов - модератор на сегмент Програмиране в конкурса "Сайт на годината". Даниел е CEO на Weband и притежава завиден професионален опит. Той е част от журито ни вече няколко години поред, а днес споделя с нас ценни съвети. 
 

Какво могат да направят създателите и собствениците на сайтове, които ще кандидатстват в конкурса Сайт на годината 2023, за да впечатлят журито?

Това, което е полезно и важно да знаят е, че в България имаме страхотен конкурс на изключително високо ниво! Той засяга пряко и работи в насока на това, уеб браншът да се развива и да се доближава все повече до модерните и работещите практики по света.

Разбира се, не по-малко важно е да вземат участие със своя сайт, независимо дали личен, професионален, фирмен или сайт на събитие, което организират. Не е необходимо сайтът да е „подготвен“ за конкурс. Важното е да се получи обратна връзка, която непременно ще допринесе за развитието на сайта в правилна насока.
 

Кои са най-честите предизвикателства, с които се сблъсквате, когато оценявате един сайт?

В интерес на истината самата обратна връзка е лесен и приятен процес. Трудното започва, когато трябва да подредиш проектите в класация, според различни на брой и стойност критерии. Все пак победителят трябва да бъде съвкупност от добри показатели!
 

Какво според вас отличава един уебсайт от конкурентите му и го прави наистина забележим?

Както често споделям на колеги и клиенти, сайтът трябва:

  1. Да обслужва предварително зададените резултати, които трябва да постигне.
  2. Да оставя почерка на бранда, който представлява.
  3. Да внуши на търсения потребител, че се намира на различно, но уютно за него място.
     

Какво ще посъветвате участниците в конкурса, които сега подготвят кандидатурите си?

Да се подготвят за страхотна и разнородна обратна връзка от ТОП експерти в бранша. Също така да бъдат готови за супер церемония, на която ще може да се запознаем и да обменяме идеи.
 

Пожеланието ви към всички участници в Сайт на годината 2023.

Пожелавам да бъдат смели и благодарни на програмистите си!