Новини

Номинации специални награди в конкурса "Сайт на годината"

01.10.2018

На 25 септември Специалното жури в Сайт на годината 2018 в състав:

  1. Александър Бойчев
  2. Венера Александрова
  3. Елена Маринова
  4. Жюстин Томс
  5. Константин Павлов
  6. Любомир Русанов
  7. Методи Дреновски
  8. Росана Лаво
  9. Светлозар Петров
  10. Христо Христов

заседава и реши да номинира следните личности и събития със значимо
влияние върху развитието на уеб и дигиталните технологии в България:

Александър Варов

Александър Варов е човекът, който стои зад създаването на най-големите онлайн медии в България от 2000 година насам - от началната идея, през реализацията, оптимизацията, маркетирането и продажбата на реклама. Иновациите в нещата, които прави Сашо са толкова много, че е трудно да ги изброим, но това, което спокойно можем да кажем е, че няма онлайн потребител в България, който да не е посетил поне веднъж някоя от медиите, които Варов е създал, а повечето потребители ги посещават ежедневно.

Божидар Божанов

Божидар Божанов е човекът, който стои зад редица проекти, свързани с отворените данни и електронното управление. Божидар работи на изключително високо експертно ниво и помага за повече прозрачност в администрацията от години.

Ваня Висарионова и Маги Пашова

Ваня Висарионова и Маги Пашова, са създателките на първата и единствена програма в България за възстановяване на диастазата при жените: “Не на диастазата”. Маги е създател също и на фондация “За храната”, която цели подобряване качеството на предлаганата в учебните заведения храна за децата. Номинирани, защото те двете са чудесен пример, за това как в България може да се помага за реални проблеми изцяло онлайн и с това се надяваме да вдъхновим повече хора да повярват в силата на онлайн бизнеса в България.

Васко Терзиев

Васил Терзиев е повече познат в пространството като един от създателите на Телерик - българската компания, която се продаде за 262 милиона долара на американската Прогрес. Номинацията обаче е много повече за дейността му извън Телерик и Прогрес, чрез която развива реално дигиталната и стартъп среда в България. Васил инвестира и активно развива Telerik Academy - най-голямата академия за обучение по програмиране от най-ранна детска възраст, Campus X - най-новия и модерен хъб за предприемачи и не на последно място фонда Eleven, чрез който помага на множество български стартъпи да се развиват и достигнат по-големи пазари.

Велислава Попова

Велислава Попова е от малкото журналисти в България, които имат изключително добро разбиране за онлайн медиите, процесите, които вървят наред с дигиталнизацията на традиционните медии и начините за комуникация в медиите в днешния ден. Тя е пример за всеотдайност и 24/7 журналистика в Дневник Онлайн и е пример за всеки журналист.

Венцислав Костов

Един от малкото професионалисти в бранша с толкова голям опит в продажбата на дигитална реклама. Именно той за първи път решава да предложи на клиенти банери в интернет сайтове преди повече от 15 години като служител на медийна агенция Пиеро 97. Има огромен принос за  развитието на интернет рекламата като бизнес за онлайн медиите от една страна, както и за трайното й включване в медиа микса на рекламодателите. По настоящем управител на Httpool България.

Владимир Жеглов

Дир бг е институция, Владо Жеглов е монументална личност. Той създаде не само една от първите интернет медии у нас, любима на милиони българи, но и прекрасни професионалисти допринесли за развитието на българския уеб и продължаващи работа в този бизнес и до днес. Тази година празнувахме 20 години Дир бг.

Георги Апостолов

за постоянните усилия за безопасността на децата в Интернет Национален център по безопасен Интернет

Дарин Маджаров

за успешния проект Уча.се

Димитрина Тодорова

за старта на училището по ИТ в Бургас

Доброслав Димитров и Мони Дочев

за успешния проект Империя Онлайн

Ивелина Атанасова

за успешния проект DIGITALKIDZ

Красимир Манев

ИТ олимпиади

Людмил Кържилов

Людмил Кържилов е в основата на редица онлайн проекти и е водеща фигура в трансформацията на Дарик радио в много онлайн ориентирана медиа.

Пламен Русев

за успешния проект WebIt

Светлин Наков

за успешния проект Soft Uni

Кои трима ще получат Статуетка от Сайт на годината 2018 - на 4 октомври 2018 г.