Новини

Ива Атанасова - Да си жури е вдъхновение, дава поглед върху пазара и ни носи много споделени усмивки и емоции

28.06.2021

Ива Атанасова - Да си жури е вдъхновение, дава поглед върху пазара и ни носи много споделени усмивки и емоции

Сайт на годината е емблематичен конкурс за индустрията, чиято история започва пред точно 22 години, през 1999г. Имала съм щастието да печеля статуетка веднъж - през 2012г, когато Newtrend Agency: Growth Marketing & Consulting още беше само в медийния бранш и изпревари bTV и NOVA в надпреврата. Култово преживяване. Тогава си направих единствената татуировка по тялото - на нея пише "вярвай" и има пеперуда. Онази награда в онзи момент ме научи да вярвам (в себе си) и да мечтая с размах. Затова вярвам, че дължа много на "Сайт на годината".

Тази година съм модератор на сегмент "Маркетинг" в журито на конкурса и емоцията е не по-малко силна и истинска.

Обичам този Конкурс. Обичам го, най-вече защото вярвам в него и в добавената стойност, която носи, без да подценявам изключителната компания на цялото жури, в която имам честта да бъда.

Да журираш в Сайт на годината означава да инвестираш десетки часове от изключително натоварения си и без това работен график, за да разгледаш, оцениш и върнеш индивидуална обратна връзка със съвети и препоръки на всеки един от участниците.

Да бъдеш модератор на жури в конкурса, означава към тези "десетки часове" да добавиш поредица от допълнителни срещи - първо с останалите модератори, после с младежкото жури, да тази година имаме и младежко жури, и накрая да събереш всички останали в твоя си сегмент и да успееш много бързо, стегнато и ясно да координираш всички въпроси и отворени задачи, за да свършите работа за под 40 минути и да се върнете към работен режим в офиса.

Междувременно телефоните на всички не спират да звънят и да пиукат, всеки иска да каже, добави, коментира или промени нещо - да не забравяме, че всички в журито сме с над 10 години доооооста разнообразен опит и работен ритъм, а това, че всички сме лидери и сме свикнали да "казваме", не да "изпълняваме", го оставям настрана.

Лудо е. И е хубаво. Жюстин, Методи, Любомир, благодаря ви, че толкова време инвестирате в това преживяване. Преживяване, което ни държи вдъхновени, дава поглед върху пазара и ни носи много споделени усмивки и емоции.

Вярвам, че инвестицията от 125лв, дължими при участие в конкурса от участниците, е нищожна инвестиция съотнесена към публичността и обратната връзка с ценни съвети, които всеки получава.

Ние журито работим безвъзмездно, защото вярваме, че така правим българският уеб по-добър и спомагаме за развитието на цялата индустрия.

Но ако трудът ни трябваше да бъде заплатен, всеки проект, получава услуги, чиято себестойност надхвърля 2000лв, само консултантски часове. Публичността и PR ефектът не го калкулирам изобщо.

Затова, ако все още не сте се регистрирали (или не сте споделили на приятел), го направете. Вижте условията и пуснете своята кандидатура на обичайния адрес https://bgweb.bg/

А в моя блог, който отново е жив, съм подготвила систематизиран списък с критерии, съвети и препоръки за подготовка на проектите за участие в "Сайт на годината", можете да ги достъпите на https://ivatanasova.com/50-vaprosa-odit-sait/

Има и други приятни безплатни ресурси, обещавам в идните месеци да качвам малко по малко нови неща и да обобщя разни инструменти, които харесвам и препоръчвам в съответните списъки :) Така че ... stay tuned.

Регистрирайте се за участие още сега!