Новини

Интервю с Мартина Миц - жури в BGWeb 2021

01.06.2021

Интервю с Мартина Миц - жури в BGWeb 2021

Моля, представете се накратко, в светлината на експерт в журито в Сайт на годината 2021.


Здравейте, казвам се Мартина Мициева-Велиа, но user-friendly и по-известната версията на името ми е Martina Mitz ;) Аз съм UX/Service дизайнер и сертифициран психолог - на кратко UX Psychologist – и се занимавам от 2001 с осъществяването и оптимизирането на определени проекти, предимно в уеб-пространството.
От 2009г. имах многобройни възможности да повлияя на екосистемите на големи, познати фирми като T-Online, Volkswagen, eBay, PayPal, Emirates Airlines, StepStone и много други. Също така подкрепям избрани start-ups в Европа, със задвижване на фазата “потребителски изследвания” и последващото изграждане на стратегията им, така че настройката към потребителя да е заложена в основите на бизнеса. Допълнително, в свободното си време, се ангажирам с публични презентации и уъркшопи, както и обучаването и напътстването на подрастващи таланти в сферата.

Най-важните три съвета, които бихте дали за младите, които сега навлизат и започват да се занимават с уеб?


Най-важният урок, който аз научих до сега в живота си е да не забравяме голямата картинка! Като по-млада, много често се вторачвах в детайлите и ми беше трудно да мисля по-стратегически, да zoom out-на. С времето и помощта на добър ментор, се научих.

Също така, мисля че е важно, човек да е верен на себе си. С това нямам предвид да отстоява неистово възгледите си, а по-скоро да се стреми да опознава и приема себе си и по този начин да разширява мирогледа си със самочувствие, а не през призмата на комплекси и страхове. Това е особено важно в работата с екип.

Last but not least, етичният подход към работата се отплаща с времето! Дори и често от начало да изглежда точно обратното...

Как учите и къде следите за нови тенденции, които да прилагате в работата си?


Специализираните конференции са местата на които се срещам с доста колеги, различни идеи и подходи. За жалост, това онлайн не е съвсем същото, затова нямам търпение да са възможни пак събитията на живо!

Какви са очакванията Ви за участниците в Конкурса тази година?


Да Ви призная, не съм особено запозната с предложенията специално на българския пазар, и поради това очаквам просто изненади – от всякакъв вид, а аз харесвам изненади :)

Пожеланието Ви към всички участници в Сайт на годината 2021.


Разбира се, пожелавам на всички успех и най-вече фиксиране в хората (human-centricity), били те потребители, клиенти или служители.

Социални мрежи:

LinkedIn

Twitter

Ранната регистрация започна. Очакваме Ви!