Сайт на годината

Новини

/
/ Интервю с Константин Бъчваров - жури в BGWeb 2018

Интервю с Константин Бъчваров - жури в BGWeb 2018

10.09.2018

Интервю с Константин Бъчваров - жури в BGWeb 2018

Как се случи така, че се оказа в digital индустрията?

Всичко започна от първия ми досег с Правец в началото на 90-те, през последвалата Интернет революция в края на 90-те до първия си сайт през 2000 година. След като вече бях набрал голяма доза влечение и любопитство към информационните технологии, следващата ми крачка беше да следвам информатика и компютърни науки и да специализирам супер компютри и AI в Германия. Имах късмета да стана свидетел и да бъда част от израстването на дигиталната индустрия, каквато я виждаме днес. Бумът на социалните мрежи беше Нещото, което ме привлече и в дигиталния маркетинг, което чудесно се синхронизира с дотук технологичния ми бекграунд.

Кое е най-интересното в работата ти, в ежедневието?

Възможността постоянно да тествам нови технологични възможности и функционалности, както и да мога да следя от съвсем близо как информационните технологии еволюират и влизат в симбиоза с рекламата и маркетинга.

Какво би посъветвал младите хора, които искат да се насочат към дигиталния маркетинг като своя професия?

Винаги тествайте всичко. Бъдете любопитни. Мислете извън кутията. Уважавайте колегите си.

Мисия

Мисията на Фондация за активно развитие на уеб и Конкурса Сайт на годината е да предоставяме платформа за развитие и подкрепа на уеб - агенции, компании, професионалисти, хора амбиции в нашата сфера.
Заедно градим среда и общност за по-качествени онлайн услуги за бизнеса и организациите в страната. Вдигаме летвата, даваме добрите примери, показваме, че може хубави проекти и инициативи да се случват и тук, в България.
Знаем, че заедно можем повече.