Сайт на годината

Новини

/
/ Интервю с Горица Белогушева - жури в BGWeb 2018

Интервю с Горица Белогушева - жури в BGWeb 2018

13.09.2018

Интервю с Горица Белогушева - жури в BGWeb 2018

Отдавна си в уеб - какво се промени в годините?

Уеб се промени, както се промени и обществото ни. В началото имахме, може би наивната, идея, че Интернет и технологиите ще ни помогнат да изградим един по-добър, по-демократичен, по-справедлив свят. Сега уеб е точно такъв, каквито сме и ние. Вече няма разлика между онлайн и офлайн. Затова е още по-важно какво всеки от нас създава в уеб. Уеб сайтовете узряват, някои категории почти се стандартизират и мястото за големи революции намалява. Но винаги ще ни остане възможността за креативност и новатрство в детайлите. За щастие в уеб е технологично много по-лесно да направиш нещо ново, отколкото в праха за пране.

Работата по един сайт - нужното, за да бъде той наистина добър?

Технологичните и професионални умения на дизайнерите и програмистите продължават да са основата на добрия сайт - да работи добре и да изглежда добре. Открояват се обаче тези сайтове, които са си направили труда да поработят върху текстовете (копирайтинг) и ползваемостта.

Кое те мотивира да приемеш поканата да си част от журито на Сайт на годината?

Като жури в Сайт на годината ще мога да си изградя много добра и актуална представа за общото ниво на българския уеб в момента, да видя общите проблеми, да видя докъде са стигнали утвърдените и кои са изгряващите звезди в създаването на сайтове.

Пожеланието ти към участниците?

Да продължават да бъдат любознателни и критични към статуквото.

А към тези, които ще се колебаят?

Увереност и упоритост, за да направят сайт, който да се радват да покажат догодина в Сайт на годината.

Мисия

Мисията на Фондация за активно развитие на уеб и Конкурса Сайт на годината е да предоставяме платформа за развитие и подкрепа на уеб - агенции, компании, професионалисти, хора амбиции в нашата сфера.
Заедно градим среда и общност за по-качествени онлайн услуги за бизнеса и организациите в страната. Вдигаме летвата, даваме добрите примери, показваме, че може хубави проекти и инициативи да се случват и тук, в България.
Знаем, че заедно можем повече.