Новини

Интервю с Георги Линков - жури в BGWeb 2018

21.09.2018

Интервю с Георги Линков - жури в BGWeb 2018

Как се случи така, че се захвана именно с уеб дизайн?

Всъщност съм завършил История на изкуството, но паралелно винаги съм се занимавал с графичен дизайн. В даден момент обаче интересът ми се фокусира изцяло върху WEB/UX и от тогава не съм спирал. Създаването на работещ и качествен WEB/UX проект често изисква интердисциплинарен подход, което лично за мен е една от основните причини които поддържат интереса ми в сферата.

Ученето за новостите в уеб за теб задължително ли е?

Постоянното учене и развитие в WEB е задължително. То всъщност е заложено в ДНК-то на WEB като медия. Винаги съм вярвал, че ако на човек спре да му е интересно и да учи в това, което прави, трябва да го смени. В този смисъл ако човек избере да се занимава с WEB, шансът да си остане любопитен е доста голям

Какво и къде да учат младите хора, които имат желание днес да тръгнат по пътя на уеб дизайнери?

Вярвам че обучението на WEB минава през класическия добре познат надграждащ механизъм на развитие. Една от най-големите грешки, които съм виждал при по-младите колеги, е да се опитват да "прескочат" етап от развитието си в стремежа си да бъдат по креативни и оригинални. В този смисъл препоръката ми е всеки да върви с малки, но стабилни стъпки за да може фундаментът, върху който ще стъпва тази така желана бъдещата оригиналност, да е стабилен и осъзнат.

Кое е за теб най-важното, за да е един сайт добър?

Трудно ми е да отговоря кратко на този въпрос, но ако се опитам би било следното: Един добър WEB сайт е правилно намерен баланс между бизнес нужди, графичен характер, ефективен UI и смислена технология.

Пожеланието ти към тези, които ще останат без награди на 4 октомври, след края на Конкурса?

Да анализират добрите примери и спечелилите проекти и да продължават да се развиват два пъти по-упорито.