Новини

Интервю с Даниел Лидиянов - сегмент програмиране в BgWeb 2022

11.07.2022

Интервю с Даниел Лидиянов - сегмент програмиране в BgWeb 2022

Разкажете малко повече за процеса по работа по тазгодишните критерии във
Вашия сегмент за конкурса Сайт на годината.
 

И тази година по традиция минаваме да изглаждаме и обновяваме критериите спрямо най-новото случващото се в света на технологиите. Успяваме да правим периодични срещи и всеки да споделя безценен опит от ‚хайвера‘ на работната си практика.


Какви са основните новости?
 

За първа година предвиждаме да вкараме списък от Best Practices (Най-добри практики), които ще датат възможност на собствениците на сайтове да обърнат внимание на неща, които не са предвиждали досега. Определено засегнахме и нови неща около това как и какво търсят днешните търсачки в интернет, кое е подходящо да се ползва и каква посока собствениците на сайтове да хванат, за да имат успех в уеб присъствието си. А вече втора година присъстват сред нас и представители на младежко жури, които дават супер свежи идеи и насоки.


Какво могат да направят създателите и собствениците на сайтове, които ще
кандидатстват в Конкурса Сайт на годината 2022, за да впечатлят журито?
 

Най-напред да представят сайтовете си адекватно. Колкото и да не обръщаме внимание - заглавието, описанието, дори и снимката на проекта са лицето и първото впечатление на всеки оценяващ. А както добре знаем, няма втори шанс да направиш първо впечатление! Иначе разбира се, на един обгрижен уеб сайт веднага му личи.Най-любопитното за Вас самите като жури в целия процес по оценяване на
кандидатурите?


Както съм посочил в биографията си, дебните детайли положени при реализацията на проекта за мен са най-впечатляващи. А най-вълнуващо е да виждам какви невероятни проекти се раждат тук, у нас.


Какво ще пожелаете на участниците, които сега подготвят кандидатурите
си? И какви са основните 3 ползи от участие за тях?


Ползите са ясни - 1. Получават огромно на обем и качество експретно мнение. 2. Получават правилната насока за развитие на уеб присъствеито си. 3. Повишават вниманието към сайта си, а това води до успех.

Пожелавам на всички да бъдат уверени, че това не е просто състезание. Това е стъпка, към по-добро развитие.