Новини

Интервю с Байчо Георгиев - жури в BGWeb 2018

10.08.2018

Интервю с Байчо Георгиев - жури в BGWeb 2018

Кога и как Байчо се срещна с уеб и какви бяха първите ти крачки?

Първият ми досег с уеб беше, когато започнах работа във финансова група Карол през 2014 година и всички техни сайтове, които поддържахме и новите дигитални продукти, които подготвяхме тогава. Следващите години с няколко приятели започнахме да работим по Wordpress проекти и си направихме собствена бутикова уеб и дизайн агенция. През годините работих и по сайтовете на pCloud, 9 Academy, а последните две години бях част от екип, с който работихме по изграждането на платформа за създаване на онлайн магазини.

Диплома или знания - твоят отговор?

Знания, със сигурност, придобити чрез практиката, работа в разнообразни проекти, проба, грешка и винаги нагласата, че има още много какво да се научи.

Къде е уеб в микса от успешно присъствие и комуникация на всеки нов бизнес?

Според мен уеб е със сигурност в челните 3 места на задължителните канали, в които трябва да присъства всеки нов бизнес. Липсата на собствен уебсайт не говори добре на потенциални клиенти и партньори и намалява нивото на доверие, което те изграждат проучвайки онлайн. Не добре поддържан или рядко обновяван уебсайт са също сигнали на притеснение в посетителите.

Къде и как търсиш знания и вдъхновение ти самият?

В зависимост от това дали случайно попадам на тях или търся целенасочено:

  • Книги, препоръчани от приятели
  • TED Recommends и Pocket са прекрасни инструменти, които на база на заложени инструменти, препоръчват много добри видеа и статии по заложени интереси
  • българският start-up Тhe Camp съдържа стотици колекции от курирани материали и ресурси за дигитален маркетинг, дизайн и други теми свързани с уеб
  • блогове, които следя - фирмени и персонални
  • Видеа в YouTube и подкастове
  • Harvard Business Review

Какво би казал на тези, които се колебаят дали да участват в Сайт на годината?

Вече имах подобен разговор и в него споделих със съответната моя приятелка, която се колебаеше, че подобен тип конкурси са невероятна възможност да покажеш постигнатите резултати пред широка аудитория и да покажеш на екипа си, че твоят и най-вече техният труд е достоен за наградата. Разбира се, възможността да бъдеш призьор не е за изпускане.