Новини

Интервю с Ангел Генков - жури в BGWeb 2018

31.08.2018

Интервю с Ангел Генков - жури в BGWeb 2018

Как се случи така, че се захвана с визуални изкуства?

Занимавам се с изкуства от доста малък - пеене, танци... Каквото имаше още от детската градина. В последствие обаче уеб разработката и програмирането като цяло малко надделяха в моите интереси и така доста години не се занимавах с друго. Записах да уча нещо сходно, направих първите си сайтове и т.н. В един момент обаче осъзнах, че това не е нещото, което ме прави истински щастлив. Така и се започна - първо хоби, а сега начин на живот. И не е само видеото вече - интересувам се от графичен дизайн, маркетинг, фотография...

Какво ти носи тази работа? Учиш ли още, за да се усъвършенстваш?

На първо място щастие и удовлетворение. За мен това са най-важните неща в живота на един човек. Ако той не е щастлив и доволен от работата си, то какъв е смисълът на живота му? А ученето е постоянно. То е неизменна част от прогреса.

За много хора важното в уеб е "да свършат работа", визия, видео, дизайн "нямат значение" - какво би им отговорил?

За съжаление е така. Доста от хората не оценяват изкуството като начин да вдигнат стойността на услугата/продукта си. Добрата презентация и добре оформената визия ще накарат потребителя да се върне многократно.

Какво ще е важно за теб при оценяването на проектите?

За мен е много важно един проект да изглежда и функционира добре. А под "добре" не визирам чудеса. Важно е да бъде визуално изпипан, да бъде обърнато внимание на детайлите. Съдържанието също трябва да бъде съобразено с потребителите.

Пожеланието ти към участниците?

Да не спират да работят и развиват проектите си. Сайт на годината е място, на което ще могат да получат обратна връзка от хора, които са от години в индустрията. Ако участниците успеят да коригират дори един недостатък, то това ще бъде една крачка нагоре. :)