Новини

Интервю с Андрей Хадживасилев - жури в BGWeb 2018

10.08.2018

Интервю с Андрей Хадживасилев - жури в BGWeb 2018

Как Андрей и видеото/киното се намериха?

Киното дойде като естествено продължение на фотографското ми образование. Въздействието към публиката е много по-внушително, когато кадърът се движи и комбинира с подходящо звуково оформление.

А мястото на Интернет за живота на един филм/видео?

Всяко видео и филм трябва да намерят своето място онлайн, но е важно да се спазва правилната последователност с другите комуникационни канали като кино дистрибуция и телевизионен показ. Интернет е много силен когато се планира и съчатае добре в микса.

Мястото на видеото в уеб днес? Може ли един фирмен сайт без видео?

В днешно време бизнесът не може без видео, ако няма такова в сайта си със сигурност губи много от модерното си представяне и бъдещи потенциални клиенти. Видео съдържанието е най-атрактивното и предпочитано от хората, затова освен в корпоративния сайт препоръчвам и повече видео в социалните мрежи и дори самостоятелен видео канал.

Кое ще е важно за теб при оценяването на проектите в Конкурса?

Като човек на изкуството най-голямо значение ще отдавам на модерния, но и стилистично издържан дизайн. Ползваемостта е друг важен фактор за мен. Освен сайтът ни да изглежда добре, той трябва да е удобен за употреба и нужната информация да достига лесно до потребителя. Наличието на интегрирано видео винаги ще е допълнителен плюс.

Какво казваш на хората, които се колебаят дали да участват?

Трябва да се участва в такива конкурси. Освен поле за изява, това е платформа за нови контакти и бъдещи бизнес партньорства.