Сайт на годината

Прес инфо

/
/ Сайтове за дарения, за осиновяване на кошери и приложение за лов на отпадъци са сред победителите в “Сайт на годината” 2021

Сайтове за дарения, за осиновяване на кошери и приложение за лов на отпадъци са сред победителите в “Сайт на годината” 2021

05.11.2021

Сайтове за дарения, за осиновяване на кошери и приложение за лов на отпадъци са сред победителите в “Сайт на годината” 2021

Уеб дизайнерът Петя Колева спечели специалната награда "Жени в технологиите"

На официална церемония, която се проведе вчера, бяха отличени победителите в тазгодишното издание на българския уеб конкурс “Сайт на годината”. Събитието за трета поредна година откроява добрите примери в българското онлайн пространство и популяризира интернет предприемачеството у нас.

“Благодарим на всички, които в залата и онлайн се вълнуваха, усмихваха и радваха заедно с нас на официалната церемония по награждаване на победителите. Честито на всички спечелили. Поздравяваме ги за успеха им и ще следим с интерес тяхното бъдещо развитие, защото вярваме, че смелите успяват” - споделя Жюстин Томс, създател на престижната надпревара.

Ето и победителите в различните категории на “Сайт на годината 2021”, избрани от журито на конкурса и от публиката.

Най-оспорваната категория в конкурса тази година - “Електронен магазин” - категорично оглави пчеларският сайт “Истински мед”, предлагащ осиновяване на кошери. Той бе посочен за фаворит както от експертите в журито, така и от публиката (с 229 гласа). Второ и трето място, според експертното жури, заеха Аптеки 36.6 и онлайн магазинът за био и натурални продукти Зона Натура. В същата категория публиката постави на второ и трето място Аптеки Медея и онлайн магазина PriceX.

За най-добър проект в категория “Фирмен сайт” журито избра сайтът на ДЗИ. На второ място в същата категория се класира страницата на Acibadem City Clinic, а на трето - финансовият сайт Nexo Careers. В същата категория публиката постави на първо място корпоративния сайт на “Инвестбанк”. На второ се класира Агенцията за дигитален маркетинг Xplora, а на трето - Acibadem City Clinic.

След оспорвана надпревара в категорията “Сайт на кауза/НПО” първо място спечели дарителският проект “ОлеМале”, следван от доброволческия TimeHeroes и уеб страницата на Fine Acts. Публиката класира на първо място проекта “Купи подарък от майка на дете с увреждане”, следван от сайтовете на фондациите „Живот със Синдром на Даун“ и “За нашите деца”.

Тази година първо място в категорията “Mobile App” спечели приложението за лов на отпадъци “Природен”. Със 125 гласа публиката избра за свой фаворит мобилното приложение на технологичния сайт Kaldata.com. Той грабна и първото място в категория “Медиен сайт”, според мнението на публиката.

Специалната награда на журито беше за принос на жените в технологиите. Тя отиде при уеб дизайнера Петя Колева за работата ѝ по сайта “Купи подарък от майка на дете с увреждане”.

Пълният списък с всички номинирани и наградени можете да видите тук.

Мисия

Мисията на Фондация за активно развитие на уеб и Конкурса Сайт на годината е да предоставяме платформа за развитие и подкрепа на уеб - агенции, компании, професионалисти, хора амбиции в нашата сфера.
Заедно градим среда и общност за по-качествени онлайн услуги за бизнеса и организациите в страната. Вдигаме летвата, даваме добрите примери, показваме, че може хубави проекти и инициативи да се случват и тук, в България.
Знаем, че заедно можем повече.