Прес инфо

Над 150 кандидатури от цялата страна за „Сайт на годината“

14.09.2018

От 12 септември започна гласуването в единствения конкурс за български уеб проекти

Конкурсът „Сайт на годината“ се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“ и има за цел да покаже най-добрите български сайтове. Кандидатстването в конкурса продължи до 10 септември и всеки участник можеше да се регистрира в до две от общо десет категории. Сега е време журито и публиката да дадат своя глас, за да отличат сайтовете на годината.

Гласуването ще продължи до 30 септември и всеки може да избере свой фаворит тук: https://bgweb.bg/. Победителите на публиката ще получат грамота, а на журито – грамота и специална статуетка.

Ще се включи и жури, което с присъствено гласуване ще определи до три проекта, личности, инициативи, с принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло. Възможно е да се номинират и участници, достигнали международно признание и развитие. След обсъждане на всички кандидатури ще се изберат до 3 носителя на специалната награда на „Сайт на годината“.

Категориите на конкурса са 10 – девет са за сайтове, една е за мобилни приложения. Най-голям интерес предизвикаха категориите „Фирмен сайт“, „Сайт за услуги“ и „Продуктов сайт“. Някои от участниците в конкурса са сайтовете на една от най-мащабните конференции за дигитален маркетинг в България и най-големия здравен онлайн магазин у нас. Участват също най-голямата онлайн туристическа агенция в България, предлагаща различни туристически услуги изцяло чрез своите уебсайт и мобилно приложение, най-големият български технологичен портал и много други.

„Радвам се, че успяхме да привлечем повече от 150 кандидатури, както и да мотивираме 52 доказани специалисти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг да станат членове на журито ни. Пред тях стои трудната задача да отличат най-добрите проекти. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 4 октомври. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота“, сподели Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“.

 „Освен на победителите в обявените категории, ще дадем и специални награди на до три проекта, личности, инициативи, които имат видим и важен принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло“, каза Любомир Русанов от „Фондация за активно развитие на уеб“.

За „Фондация за активно развитие на уеб“

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.