Новини

Интервю с Методи Каназирски - Сегмент програмиране в BG WEB 2023

18.07.2023

Интервю с Методи Каназирски - Сегмент програмиране в BG WEB 2023

За нас е удоволствие да приветстваме още един от новите членове на нашето жури! Представяме Ви Методи Каназирски - основател на Вектори Дизайн. Интересното за него? От участник на миналогодишното издание на конкурса, тази година той е част от нашето жури! Ето какво споделя той с нас. 
 

Моля, представете се в светлината на жури на Конкурса Сайт на годината 2023

Здравейте, казвам се Методи Каназирски и съм основател на Вектори Дизайн - дигитална агенция за уеб дизайн. По образование съм програмист и съм завършил компютърни науки в Университета в Лийдс, Великобритания. Малко след това се завърнах в България и започнах професионалния си път в различни софтуерни компании, като имах удоволствието и да бъда част от екипа на Netpeak – една от най-големите дигитални агенции в България. След като преминах през няколко различни индустрии, започнах да се занимавам сериозно и с уеб дизайн и графичен дизайн, като това правя и до днес.

Мисията на Вектори Дизайн е да помогне на колко се може повече бизнеси да изглеждат добре. Визията на уеб сайта и брандинга често са пренебрегвани, но в 21 век е по-важно от всякога да сме уникални и да изпъкнем пред конкуренцията. След като взех участие на миналогодишното издание на конкурса 'Сайт на годината', сега съм повече от радостен, че мога да бъда част и от журито.
 

Как минава професионалното Ви ежедневие?

Професионалното ми ежедневие е обвързано освен с уеб дизайн и с много други задачи, които съпътстват управлението на собствен бизнес – точно това го прави интересно. Всеки ден е ново предизвикателство и възможност да стана по-добър в това, което правя.
 

Вие самият откъде учите, следите за новостите?

Интернет е необятно пространство и информацията е навсякъде около нас. Няма едно определено място – по-скоро следя много различни източници – някой за дизайн, други по-технологично насочени. Интересни са ми и всички новини около AI индустрията и приложението му в различните сфери на живота. Нещото, което започнах да следя наскоро, са различни групи във фейсбук – Графичен Дизайн България, Digital Marketing Experts of Bulgaria, WordPress България и много други. Попадал съм на много интересни неща, които трудно ще намеря от друго място – както и на много интересни хора, споделящи техния опит или търсещи съвет.
 

Защо, според Вас, е ценен Конкурса?

На първо място конкурсът Сайт на Годината дава изключително много добавена стойност на собствениците на уеб сайтове. Обратната връзка, която получихме на миналогодишното издание, беше наистина полезна, защото беше обективна и от хора с доста голям опит в индустрията. Конкурсът Сайт на годината, освен чисто професионален аспект, има и социален такъв. Можеш да се запознаеш с доста различни хора и фирми и да откриеш нови възможности и партньорства.
 

Пожеланието ви към всички участници в Сайт на годината 2023.

Да не се страхуват да са различни и интересни. В 21 век е по-трудно от всякога да бъдем уникални и отличаващи се от останалите – конкуренцията е ожесточена във всяка една сферта. Дизайнът на бранда, както и на уеб сайта, е един страхотен начин да постигнем този ефект.