Новини

Интервю с Алекс Иванов - жури сегмент "Маркетинг" BGWEB 2024

13.05.2024

Интервю с Алекс Иванов - жури сегмент "Маркетинг" BGWEB 2024

Тази година Александър Иванов, познат като „Daskalalex“ е част от журито в конкурса „Сайт на годината“ в сегмент "Маркетинг". Той е изпълнителен директор и съосновател на CreateX Digital Agency. Основател е и на медийната група “Дигитално Дело”. Съосновател и управляващ партньор в Native.ntv Agency – агенция, специализирана в разработката на стратегии за TikTok.

Като професионалист, разкажете ни накратко за своя път в дигиталната индустрия?
Работих като образователен директор в SoftUni Digital & Creative. Там разбрах за потенциала на технологиите в комуникационният свят и създадохме Createx като дигитална agency. С времето осъзнахме значението на омни-ченъл маркетинга, като подход за интеграция и оптимизация на всички дигитални канали и активи на нашите клиенти, което ни позволи да подобрим тяхното присъствие и ефективност в дигиталното пространство.

Какво ви привлече да станете част от Сайт на годината?
Привлече ме идеята да видя и оценя иновативни и креативни решения в уеб дизайна и разработката, както и възможността да споделя знания и да се срещам с талантливи професионалисти в бранша.

Какво ви впечатлява най-много в един уебсайт? Кое е важното, според Вас, за да е той добър?
За мен най-важните елементи са потребителското изживяване, адаптивността към различни устройства и платформи, и интуитивната навигация. Визуалната привлекателност и оригиналността също са ключови за създаването на успешен сайт.

Какви проекти очаквате да видите като участници в Сайт на годината 2024?
Искам да видя сайтове, които не само следват най-добрите практики, но и предизвикват статуквото, предлагайки новаторски функции и уникални потребителски преживявания.

Какво ще посъветвате кандидатите или тези, които се колебаят дали да участват в конкурса Сайт на годината?
Не се колебайте да участвате! Това е възможност да покажете своите умения, да получите конструктивна обратна връзка от професионалисти и да се изявете на широката сцена.

Какво Ви вдъхновява? Бихте ли посочили книга, блог, сайт, подкаст, който да вдъхнови и участниците в Конкурса?
Източник на вдъхновение за мен е книгата "Don't Make Me Think" от Стив Круг, която е класика за всеки, който работи с уеб дизайн и потребителско изживяване. Също така препоръчвам подкаста "UI Breakfast", който предлага страхотни уроци за дизайн и UX.