Прес инфо

Стартира кандидатстването за конкурса “Сайт на годината” 2022

04.05.2022

Стартира кандидатстването за конкурса “Сайт на годината” 2022

Надпреварата тази година ще се проведе под надслов “Най-добрите сайтове заслужават признание”

 

Фондация за активно развитие на уеб, която организира престижния уеб конкурс “Сайт на годината”, анонсира неговото издание 2022. Надпреварата тази година ще се проведе под надслов “Най-добрите сайтове заслужават признание” и ще предложи на участниците много полезна информация, свързана с разработката и оформлението на качествени уеб проекти.

“Отново настъпи любимото ни време в годината, когато се срещаме с талантливи създатели на уеб проекти. През годините около „Сайт на годината“ запона да се оформя една все по-голяма и все по-разнообразна общност от хора, свързани с интернет бранша и тази общност има ключово значение за провеждането на конкурса. Затова през тази година сме решили да им дадем още повече влияние върху резултатите от надпреварата” - споделя Жюстин Томс, създател на конкурса Сайт на година.

Сред новостите в Сайт на годината 2022 са допълнителните категории, за които ще може да гласува само публиката. Сред тях е категорията “Подкаст”, в която ще могат да кандидатстват създатели на този все по-популярен през последните години формат. За втора поредна година в рамките на конкурса ще има и дни на българската кирилица.

В надпреварата могат да участват проекти на всички езици, които са създадени в България и от български екипи и фирми. Тази година обаче бонус точка ще получават сайтовете, създадени на българска кирилица.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

До 28 май желаещите могат да се включат, заплащайки много по-ниска цена за ранна регистрация. Повече информация за кандидатстването в конкурса Сайт на годината 2022 е достъпна тук.